Ups! Skjema fungerer ikke uten cookies 🍪

Vårt kontaktskjema fungerer ikke ettersom du ikke har akseptert våre informasjonskapsler for markedsføring, personlig tilpasning og statistikk.

Du kan alltid bare sende oss en henvendelse på hei@lumeno.no, eventuelt endre dine samtykker til informasjonskapsler.

Hei! 👋🏼 Hva kan vi hjelpe deg med?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen, eller kontakt oss direkte på hei@lumeno.no
Alle artikler

Hva er egentlig variabler, og hvorfor er de viktige?

Fagartikkel

Oppdag hvordan variabler, eller design tokens, fungerer som byggeklosser i moderne digitale løsninger

Abstrakt grafikk som viser frem diverse visuelle elementer
Syntes du dette innholdet er interessant?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få lignende artikler rett i innboksen

Ved å melde deg på nyhetsbrev godtar du vår Personvernserklæring.
Du er nå påmeldt vårt nyhetsbrev 🚀
Oops! Noe gikk galt. Forsøk gjerne igjen, eller kontakt oss direkte på hei@lumeno.no

Tenk på variabler, eller design tokens, som små byggeklosser som lagrer essensiell stilinformasjon som farger, skriftstørrelser, og avstander. Disse små brikker er designernes verktøykasse for å sikre at et nettsted eller en app både ser bra ut og føles riktig, selv etter mange oppdateringer. Variabler har vært brukt i programmering i lang tid, men nå tar også designverktøy som Figma og Webflow i bruk denne smarte teknikken. Det betyr at nå kan også designere, ikke bare programmerere, finjustere utseendet på en nettside eller app med stor nøyaktighet.

Variabler i Praksis

Når variabler brukes, blir det enklere å endre designet på et nettsted eller en app. Si for eksempel at en bedrift ønsker å endre sin hovedfarge. En designer kan enkelt oppdatere fargen i variablene, og som ved et trylleslag, vil denne endringen gjenspeiles over hele nettstedet. Dette sparer både tid og minimerer risikoen for feil.

Disse variablene brukes også til å konstruere komponenter, som er gjentagbare designelementer som knapper eller innskrivningsfelt. Hver komponent er bygget opp av ulike variabler som fastsetter hvordan de ser ut. Ved å bruke disse ferdige komponentene kan designere raskt sette sammen nye sider eller funksjoner, noe som er både effektivt og økonomisk.

Fordelene med Variabler

Ved å bruke variabler sikrer vi at designet holder seg konsistent og gjenkjennelig over alle digitale flater. Variabler gir også designen en fleksibilitet som gjør det enklere for team å jobbe sammen og for bedrifter å tilpasse seg nye trender og kundepreferanser.

Hos Lumeno integrerer vi variabler i alle våre prosjekter for å sikre at våre digitale løsninger ikke bare ser bra ut, men også er funksjonelle og enkle å oppdatere. Denne tilnærmingen gjør oss bedre rustet til å håndtere dagens digitale utfordringer og dem vi møter i fremtiden.

Starte et prosjekt med oss?

Med sterkt eierskap og pålitelig leveranse, tar Lumeno hånd om en rekke utfordringer – enten det gjelder design, utvikling, branding, eller en kombinasjon av disse områdene.

Prosjekt er ideelt for de med unike utfordringer med middels til høy grad av kompleksitet.

Vi tilbyr også faste avtaler og nettsidepakker ↓

En dekorativ fargerik stjerneEtt dekorativt designelement som viser en dame som ser på en tablet med noen andre typiske grafiske elementer på en nettsideEt dekorativt grafisk element av en sirkel med en limeEtt dekorativt bilde av en mobiltelefon med flotte brukergrensesnitt-elementerDekorativt element som viser frem farger i harmoniEt dekorativt grafisk element som hinter til API-muligheter